• Lille kongelig skål i agat
    Lille kongelig skål i agat

Lille kongelig skål i agat

378,00 DKK

Agat er en halvædelsten, som siden oldtiden har været et materiale, der er blevet brugt som amuletter, til smykker og imponerende kunstværker, og ikke mindst som brugsgenstande.

Der findes mange forskellige agat-typer, men den fine lille og elegante skål, som du ser på billedet er i mos-agat. Hér er kendetegnende de smukke grøn-brune nuancer og det fint forgrenede og organiske mønster, som især bliver tydeligt, når du holder skålen op imod lyset. Et sandt lille kunstværk.

Under renæssancen blev agat-skåle meget populære at indsamle blande Europas kongelige for deres skønhed og kostbarhed, og mange museer i Europa har i dag flotte og spektakulære eksempler på dette. Skålen her er meget velegnet som krydderi- eller saltkar, olivenskål eller som en lille smørskål til det veldækkede bord.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37112
Materiale: Agat
Periode: Oldtid til nyere tid

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer