Eksklusiv kosmetikpung i ægte olmerdug og skind

Forfatteren Tove Ditlevsen beskriver i bogen "Gift. Erindringer", hvordan det under den tyske besættelse 1940-45 blev mode blandt unge piger at få syet en jakke af en gammel dyne. Under krigen var der mangel på mange slags varer, og på modens område satte varemanglen gang i fantasien.

Dynen var typisk fremstillet af olmerdug, - et stof, som har været kendt siden 1500-tallet. I Danmark blev det et særegent materiale i 1800-tallet, som blev brugt til bl.a. dyner og senere møbel- og beklædningsstof. Stoffet var typisk tværstribet med en ensfarvet bund og striber af forskellig bredde, hvor striberne kunne variere fra egn til egn.

Vi har i anledning af særudstillingen om 'De Hvide Busser' fået fremstillet den lækreste kosmetikpung i ægte olmerdug og rødt skind, og alt er fremstillet i hånden her i Danmark, - kunsthåndværk i særklasse.

Pungen har indvendigt foer i bambus, som er et meget slidstærkt stykke stof, og har desuden en fin lille indvendig ekstralomme. Lynlåsen har fået påmonteret en rød skindsnor, som gør det meget nemt at åbne og lukke pungen, og samtidig følger den de smukke varme røde og brune farvetoner, som ses i olmerdugen.

Eftersom olmerdugen er et autentisk stykke stof, vil din kosmetikpung også være unik, og fås ikke magen til. Derfor vil pungen du ser på billedet heller ikke nødvendigvis stemme helt overens med den vare du modtager, da striberne falder forskelligt ud fra pung til pung.

Materiale: Uld, hør, bambus, metal, skind
Mål (BxHxD) i cm.: 21,5 x 16,0