• Eksklusiv kosmetikpung i ægte olmerdug og skind
    Eksklusiv kosmetikpung i ægte olmerdug og skind

Eksklusiv kosmetikpung i ægte olmerdug og skind

748,00 DKK

Forfatteren Tove Ditlevsen beskriver i bogen "Gift. Erindringer", hvordan det under den tyske besættelse 1940-45 blev mode blandt unge piger at få syet en jakke af en gammel dyne. Under krigen var der mangel på mange slags varer, og på modens område satte varemanglen gang i fantasien.

Dynen var typisk fremstillet af olmerdug, - et stof, som har været kendt siden 1500-tallet. I Danmark blev det et særegent materiale i 1800-tallet, som blev brugt til bl.a. dyner og senere møbel- og beklædningsstof. Stoffet var typisk tværstribet med en ensfarvet bund og striber af forskellig bredde, hvor striberne kunne variere fra egn til egn.

Vi har i anledning af særudstillingen om 'De Hvide Busser' fået fremstillet den lækreste kosmetikpung i ægte olmerdug og rødt skind, og alt er fremstillet i hånden her i Danmark, - kunsthåndværk i særklasse.

Pungen har indvendigt foer i bambus, som er et meget slidstærkt stykke stof, og har desuden en fin lille indvendig ekstralomme. Lynlåsen har fået påmonteret en rød skindsnor, som gør det meget nemt at åbne og lukke pungen, og samtidig følger den de smukke varme røde og brune farvetoner, som ses i olmerdugen.

Eftersom olmerdugen er et autentisk stykke stof, vil din kosmetikpung også være unik, og fås ikke magen til. Derfor vil pungen du ser på billedet heller ikke nødvendigvis stemme helt overens med den vare du modtager, da striberne falder forskelligt ud fra pung til pung.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 32117
Periode: Nyere tid
Materiale: Uld, hør, bambus, metal, skind
Mål (BxHxD) i cm.: 21,5 x 16,0

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer