• Arkæologi på havbunden - Historien om udgravningen af en stenalderboplads i Tybrind Vig
    Arkæologi på havbunden - Historien om udgravningen af en stenalderboplads i Tybrind Vig

Arkæologi på havbunden - Historien om udgravningen af en stenalderboplads i Tybrind Vig

198,00 DKK

I en menneskealder har entusiastiske fritidsdykkere frivilligt og ulønnet deltaget i undervandsarkæologiske undersøgelser langs de danske kyster i samarbejde med professionelle arkæologer.

Det hele tog for alvor sin begyndelse i Tybrind Vig på Vestfyn, hvor en gruppe undervands-amatørarkæologer over en tiårig periode mellem 1978 og 1987 foretog den første større udgravning af en stenalderboplads på havbunden.

Denne undersøgelse har lederen af gruppen nu skrevet en bog om, som rigt illustreret med billeder fortæller om alle de problemer, gruppen stod overfor. Den nødvendige teknik, arbejdsgang og metodik, der skulle til for at gennemføre udgravningen, krævede et stort og kompliceret apparat af forskelligt materiel, som gruppen selv måtte opfinde og fremstille.

Bogen handler desuden om de fantastiske fund, man kan gøre på havbunden, hvor velbevaringsforholdene især er gode for træ og andet organisk materiale. Endelig berettes der om dagligdagen og de praktiske gøremål i den store og yderst velorganiserede udgravningslejr, hvor deltagerne hver sommer boede med deres familier under primitive forhold.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 9788788415858
Periode: Stenalder
Sideantal: 148
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17,5 x 24,5
Forfatter: Hans Dal
Forlag: Jysk Arkæologisk Selskab
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.