• Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne - dateringsproblemer
    Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne - dateringsproblemer

Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne - dateringsproblemer

199,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

I 1979 indgav Peter Vang Petersen værket til Københavns Universitet i forbindelse med sin specialeafhandling. Siden hen er det blevet brugt og refereret til af studerende såvel som færdiguddannede arkæologer, som beskæftiger sig med sydskandinavisk arkæologi. Specialet blev aldrig udgivet, og dermed heller ikke baggrunden og metoden for alle hans banebrydende resultater.

Flere år senere udkom dog den mere populære ”Flint fra Danmarks Oldtid” af samme forfatter, som er et fantastisk opslagsværk over danske flint genstande for akademikere såvel som hr. og fru Danmark. Vil man derfor have fat i den dybere mening omkring genstandsmaterialet, så er det dette værk man må ty til.

Denne afhandling behandler de tilgængelige optegnelser og fund fra 21 nordøstsjællandske og skånske bopladsfund, og de dateringsmæssige problemer, som er forbundet med dette arkæologisk set komplicerede fundstof.

Til klassifikationen af oldsagsmaterialet er der udviklet en typologi, der især lægger vægt på tekniske aspekter i fremstillingsprocessen. En række velkendte funktionstyper er således opdelt i nye teknotyper eller morfotyper, der viser sig at optræde indenfor snævre tidsmæssige rammer.

Det er således vist, at pilespidser af flint fra atlantiske bopladser er ligeså kronologisk signifikante som f.eks. borealtidens mikrolitformer. Pilespidser må også i atlantisk tid anses for det bedste udgangspunkt for en arkæologisk datering af bopladsfund.

Publikationen er støttet af Kong Christian Xs Fond.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 40249
Periode: Oldtid
Sideantal: 218
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,5 x 30,3
Forfatter: Peter Vang Petersen
Forlag: Wadskjær Forlag
Udgivelsesår: 2019

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her