The First Steps - Graphic Novel. Part 1

It is 4500 years ago. We are in northernmost Canada and Greenland. Following a vendetta a small group of people are leaving their familar world behind to migrate into unknown areas in the east. But the sea ice is brittle and the hunting unseccessful so they do not make it. Onely the boy Nanu and a few others survive.

Nanu cannot forget the new hunting grounds, and when he grows up and becomes a big hunter, he and his family once more travel to the east - and into Greenland! Here they explore the northernmost parts of the world, they hunt musk ox, and settle down. The circle is completed when Nanu and his group of independence hunters, who migrated to the northward of Greenland, meet the first people, who went to the southward of the country, the Saqqaq people.

'The first Steps´ is based on a close collaboration between the greenlantic artist Nuka K. Gotfredsen and team of archaeologists from SILA - The Greenland Research Center at the National Museum of Denmark.

Bidragydere: SILA - Rhe National Museum of Denmark
Periode: The Stone Age