• Fortællingen om Flora Danica
    Fortællingen om Flora Danica

Fortællingen om Flora Danica

499,00 DKK

Flora Danica er fortællingen om et af verdens mest ambitiøse værker om planternes rige. Værket er et ægte oplysningsprojekt fra 1700-tallet, der skulle udbrede kendskabet til den danske flora til den brede befolkning. Det blev skabt i samarbejde mellem videnskabsfolk, kobbertrykkere og tegnere gennem ikke mindre end 123 år.
Flora Danica blev til ud fra oplysningstidens ideer om at forbedre menneskets livsvilkår gennem viden om naturen. Formålet med den nye store Flora Danica var at afhjælpe rigets skrantende økonomi ved at indsamle information om, hvad den danske flora kunne bruges til i forbindelse med alt fra tekstil- til farveproduktion. Samtidig skulle Flora Danica også udbrede kendskabet til rigets planter. Altså et ualmindeligt ambitiøst projekt med et samfundsmæssigt og folkeligt sigte for øje.

Det begyndte med et kobberstik af multebær. Sidenhen blev tusindvis af blomster, alger og svampe tegnet og trykt til et storslået værk om Danmarks vilde planter: Icones Florae Danicae – i daglig tale Flora Danica. Det første hæfte udkom (før tiden) i 1761, og udgivelsen strakte sig over 122 år frem til 1883. I alt blev det til 3.240 kobberstukne tavler. Plancherne blev udgivet i en håndkoloreret udgave samt i en ukoloreret billigudgave. Flora Danica blev dog aldrig udgivet i en regulær folkeudgave – dertil var trykkeomkostningerne alt for omfattende. Med denne nye udgivelse kan vi endelig efter 260 år give alle danskere et indblik i dette nationale hovedværk – helt i oplysningstankens ånd. Dette bogprojekt fortæller hele historien om Flora Danicas tilblivelse med enestående 250 plancher – de fleste gengivet i oprindelig størrelse.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 9788711337813
Periode: Nyere tid
Sideantal: 607
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger i farver
Mål (BxH) i cm: 25,5 x 32,5
Forfatter: Henning Knudsen
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.