Holger Danske - Afdeling "Eigil"s sabotager og stikkerlikvideringer under Besættelsen

Povl blev spejder og senere medlem af Konservativ Ungdom, senere i 1939 blev han soldat og endte i artilleriet som kornet. Kom via KU ind i illegalt bladarbejde i ”Hjemmefronten”, men efter 29. august 1943 søgte han sammen med nogle kammerater ind i sabotagearbejde, og de kom ind i sabotageorganisationen ”Holger Danske”.
I august 1944 blev han chef for afdeling ”John”, der senere skiftede navn
til afdeling ”Eigil” efter hans illegale dæknavn. Afdeling ”Eigil” forsatte
frem til Befrielsen med sabotagehandlinger og likvideringer.

Povl Falk-Jensens beretning har i flere år ligget utilgængelig i Frihedsmuseets
arkiver. Nu har Povl givet Frihedsmuseets Venner lov til at offentliggøre sin
helt personlig oplevelse af, hvordan den illegale tilværelse var i en sabotage- og likvideringsafdeling.
Det er blevet til denne bog på 368 sider med spændende, aktuelle illustrationer.
Her er nøje beskrivelser af forberedelser og udførelser af forskellige sabotageaktioner og stikkerlikvideringer.
Afdeling ”Eigil” udførte flere likvideringer og likvideringsforsøg af Hipo-folk og stikkere, og læseren kommer meget tæt på en sabotørs hverdag og hans tanker i den forbindelse.

Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 15,2 x 21
Forfatter: Povl Falk-Jensen
Forlag: Frihedsmuseets venners Forlag
Udgivelsesår: 2009

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.