• Historien om danskernes mad i 15.000 år
    Historien om danskernes mad i 15.000 år

Historien om danskernes mad i 15.000 år

188,00 DKK
Historien om danskernes mad i 15.000 år fortæller om madens historie i Danmark. Hvilke råvarer der har været til rådighed, hvordan maden er blevet tilberedt, hvilke redskaber man har brugt hos jævne folk - hovedparten af danskerne.
 
Læseren skal med på en lang tidsrejse. Den begynder for mere end 15.000 år siden, i jægerstenalderen, hvor menneskene tilberedte jagtbyttet over bål under åben himmel, og slutter ved nutidens højteknologiske samtalekøkkener med en mangfoldighed af råvarer. Historien om danskernes mad i 15.000 år er inddelt i historiske afsnit, som hver især sammenfatter en køkkenepokes udvikling.
 
Bogen bringer samtidig over 100 opskrifter, som er udvalgt fra gamle danske kogebøger. Læseren kommer med på en kogebogsarkæologisk ekspedition. Fra Christian IV`s tid, hvor den første danske kogebog udkom og frem til Frk. Jensen, blev der på dansk udgivet over 200 kogebøger. De repræsenterer en kulturarv, der kan give en fornemmelse af, hvordan danskernes mad har smagt.
 
Mange af opskrifterne er almindelige og går igen i flere af kogebøgerne, men der er også talrige eksempler på kærnedanske, dybt originale, gennemtænkte og velsmagende opskrifter med danske råvarer anvendt på måder, som vi ikke længere kender. Opskrifterne er lempeligt tilpasset nutiden hvad angår mål, vægt, tilberedningsmetoder, og i nogle tilfælde også ingredienser. Opskrifterne på mad fra forhistorisk tid er udviklet af Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup på grundlag af den viden, vi har fra arkæologiske fund.
Bogen og de mange opskrifter skal inspirere nutiden og sætte den aktuelle danske madkultur i historisk relief. Rødgrød, koldskål og frikadeller kender alle, men i deres oprindelse var de ganske anderledes og mere avancerede end nutidens. Ud for hver opskrift vil man finde et årstal, som refererer til, hvornår denne opskrift blev udgivet.
 
Det historiske kildemateriale, som danner grundlag for denne bog, er omfattende. Historiebøger, videnskabelige artikler, erindringsmateriale, arkivstudier, interviews, havebøger og gennemgang af over 150 af de mest toneangivende kogebøger fra perioden 1616 - 1970.
Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34581
Periode: Oldtid til nyere tid
Sideantal: 128
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21 x 21,5
Forfatter: Bettina Buhl
Forlag: Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup
Udgivelsesår: 2010
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.