• Århus amt bog 55-57 Horsens, Vor Frelsers Kirke
    Århus amt bog 55-57 Horsens, Vor Frelsers Kirke

Århus amt bog 55-57 Horsens, Vor Frelsers Kirke

190,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Midt i hjertet af det gamle Horsens - ved Torvet - ligger den monumentale middelalderkirke, Vor Frelsers Kirke. Opført i første halvdel af 1200'erne er det byens ældst bevarede bygningsværk, som skiftende generationer har sat deres præg på - ikke mindst gennem talrige ombygninger og istandsættelser.

Som bygningsværk er Vor Frelsers Kirke en ganske enestående repræsentant for teglstensbyggeriet under Valdemarerne. En bygningsarkæologisk 'nærlæsning' af den senromanske kirke afdækker det komplicerede byggeforløb og gør samtidig rede for arkitekturens særpræg. Selvom en række konstruktive og dekorative detaljer kan genfindes i andre af samtidens store kirker, ikke mindst i Århus Domkirke, står Vor Frelsers Kirke ret isoleret, betragtet i sin helhed.

Danmarks Kirker er det store, grundlæggende værk om vore kirker, deres kalkmalerier, inventar og gravminder. Siden 1933 har Nationalmuseets eksperter sogn for sogn og amt for amt undersøgt og beskrevet kirkerne, store som små, i mere end halvdelen af landet.

Hver kirke behandles efter et bestemt skema: Først gives en kort historisk orientering om kirkens tilhørsforhold, dernæst beskrives omgivelser, kirkegård og selve bygningen, så følger kalkmalerier og inventar (altertavle, døbefont osv.) og til slut gravminder (epitafier, gravsten m.m.). Opmålinger og talrige fotografier anskueliggør beskrivelserne.
Hver eneste beskrivelse hviler på nye undersøgelser i marken, på studiet af kirkeregnskaberne i arkiverne og på den eksisterende litteratur.

Danmarks Kirker er et opslagsværk for enhver, som interesserer sig for den brogede og fængslende historie, den enkelte kirke fortæller. Og for specialister på mange felter er værket uundværligt.


Hvis der er et bind fra Danmarks Kirker, som du ikke kan finde, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Du kan sende en mail til butik@natmus.dk, så vil vi rigtig gerne være behjælpelige med at få gjort dit eksemplar klar til bestilling i vores webshop, forudsat det stadig er muligt at få det fra forlaget.  

 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34198

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her