• Århus amt bog 58-61 Horsens Klosterkirke
    Århus amt bog 58-61 Horsens Klosterkirke

Århus amt bog 58-61 Horsens Klosterkirke

250,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Klosterkirken i Horsens er som navnet angiver levn af et kloster, opført på den ejendom, som herremanden, ridder Niels af Barritskov i 1261 skænkede til et samfund af franciskanermunke. Gennem middelalderen blev klosteret og den tilhørende kirke udvidet og ombygget adskillige gange, og ved munkenes fordrivelse 1532 stod klosteret som et stateligt firfløjet anlæg med udløber mod havnen langs den nu tildækkede å. Mindre end 100 år efter Reformationen var hovedparten af klosterbygningerne imidlertid nedrevet til grunden, kun kirken bevaredes som byens sognekirke – en funktion, den beholdt til 1794, da man flyttede til kirken ved torvet, dvs. Vor Frelsers Kirke. Klosterkirken degraderes til begravelseskirke (en tid fungerede den tilmed som krudtmagasin!); men 1904, 10 år efter en gennemgribende restaurering, fik den atter sognekirkefunktion.

Danmarks Kirker er det store, grundlæggende værk om vore kirker, deres kalkmalerier, inventar og gravminder. Siden 1933 har Nationalmuseets eksperter sogn for sogn og amt for amt undersøgt og beskrevet kirkerne, store som små, i mere end halvdelen af landet.
Hver kirke behandles efter et bestemt skema: Først gives en kort historisk orientering om kirkens tilhørsforhold, dernæst beskrives omgivelser, kirkegård og selve bygningen, så følger kalkmalerier og inventar (altertavle, døbefont osv.) og til slut gravminder (epitafier, gravsten m.m.). Opmålinger og talrige fotografier anskueliggør beskrivelserne.

Hver eneste beskrivelse hviler på nye undersøgelser i marken, på studiet af kirkeregnskaberne i arkiverne og på den eksisterende litteratur.

Danmarks Kirker er et opslagsværk for enhver, som interesserer sig for den brogede og fængslende historie, den enkelte kirke fortæller. Og for specialister på mange felter er værket uundværligt.Hvis der er et bind fra Danmarks Kirker, som du ikke kan finde, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Du kan sende en mail til butik@natmus.dk, så vil vi rigtig gerne være behjælpelige med at få gjort dit eksemplar klar til bestilling i vores webshop, forudsat det stadig er muligt at få det fra forlaget.  

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34199

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her