• Kronborg Slot - guide
    Kronborg Slot - guide

Kronborg Slot - guide

59,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Kronborg slot troner ved Helsingør helt ud til Øresund. Den er på en gang en stor middelalderborg, et majestætisk renæssanceslot og en magtfuld fæstning. På solskinsdage stråler spirenes forgyldning om kap med solens glimt i det blanke sund. Andre dage, når naturen raser, slår bølgerne omkring slottet og sender skumsprøjt helt op til kanonerne på den vindomsuste flagbastion.

Kronborg slot har spillet en afgørende rolle i Danmarks historie både nationalt og internationalt. Da Frederik 2. byggede Kronborg i slutningen af 1500-tallet, blev slottet og dets storslåede hofliv kendt i hele Europa. Slottet har ikke været fast kongebolig siden slutningen af 1600-tallet, men er stadig kendt i udlandet som Hamlets slot. Den engelske dramatiker William Shakespeare valgte Kronborg som scene for sit verdensberømte drama om den danske prins Hamlet.

Denne guide tager dig med på, under og omkring slottet. I de kongelige fløje kan du blandt andet se Dansesalen, der var datidens største i Nordeuropa. I Slotskirken vidner et festfyrværkeri af farver og kunstneriske udskæringer om det interiør, der tidligere prydede hele slottet.

Du kan følge i Hamlets opdigtede fodspor op på bastionerne, hvor han så sit fars spøgelse i den kolde nat, eller Dronningens kammer, hvor blodet flød, da Polonius gemte sig bag et vægtæppe og blev myrdet.

Turen går også under jorden i Kasematternes mørke, fugtige gange. Herfra forsvarede soldaterne fæstningen og under belejring kunne de leve under jorden i op til 4 måneder. I mørket sidder den store kriger Holger Danske og sover med korslagte arme hvilende på sit sværd. Oppe på bastionerne kan du se Kronborgs mange kanoner, der med øredøvende brag har saluteret forbisejlende skibe tusindvis af gange. Fæstningsværket er et studium af i krigsteknologiens udvikling gennem århundreder.

Kronborgs historie er forundelig og farverig, og arkitektonisk set er renæssanceslottet også i særklasse. Det er derfor Kronborg er på UNESCOs liste over umistelig verdensarv i selskab med monumenter som Pyramiderne, Akropolis og Den Kinesiske Mur.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 32467
Periode: Renæssance
Sideantal: 64
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 21 x 16 x 0,5
Forfatter: Amalie Vorting Kristensen
Forlag: Styrelsen for slotte- og kulturejendomme
Udgivelsesår: 2015
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her