• Landskab Bygning Menneske - Guide til Frilandsmuseet
    Landskab Bygning Menneske - Guide til Frilandsmuseet

Landskab Bygning Menneske - Guide til Frilandsmuseet

98,00 DKK

Frilandsmuseet blev grundlagt af Bernhard Olsen i 1897. Dengang lå museet i Kongens Have ved Rosenborg Slot i København. Allerede i 1901 flyttede bygningerne dog til Sorgenfri, da pladsen blev for trang, og Frilandsmuseet dækker i dag 85 tønder land.

Museet er Nationalmuseets bygningsmuseum med fokus på landskaber, bygninger og mennesker. Hér kommer man til en anden verden, - det gamle bondeland og de tidlige industrimiljøer.

Vejledningen er en introduktion til Frilandsmuseet, dets historie og idé. Den fortæller om museets samlinger i ni temaer og behandler tre særlige emner. Bagest er et billedleksikon og en ordforklaring til genstande, som man træffer på i museets bygninger. Her er også et kort over museet og over bygningernes oprindelsessteder.

De forskellige temaer, som bogen præsenterer kan evt. inspirere til turforslag, da det ikke er muligt at se hele museet på én gang. Du kan evt. vælge temaet "Landsby og Fællesskab", som fører dig gennem fæstebondens univers. Eller "Godset", som handler om herregårdens rolle og bygninger i godssamfundet. "Hede og Hav" tager dig med til det midt- og vestjydske og "Danmarks øer" fortæller om de særlige økulturer, som Danmark er rig på.

Øvrige temaer er "Sønderjylland", "Færøerne", "Skåne og Halland", "Andelsbyen" og "Møller og Industri". De tre fornævnte temaer behandler desuden byggeskik på landet, tidens haver og husdyr, samt bondesamfundets hverdagsliv. Bogens format er god og praktisk til turen, og bl.a. de fine genstandstegninger og beskrivelser er gode at have ved hånden, når man besøger de mange bygninger rundt omkring på museet. Rigtig god tur...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36275
Periode: Nyere tid
Sideantal: 146
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 12,5 x 24
Forfatter: Red. Inger Tholstrup og Mikkel Venborg Pedersen
Forlag: Nationalmuseet
Serie: Nationalmuseets vejledninger
Udgivelsesår: 2007
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.