• Landskab Bygning Menneske - Guide til Frilandsmuseet
    Landskab Bygning Menneske - Guide til Frilandsmuseet

Landskab Bygning Menneske - Guide til Frilandsmuseet

98,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Frilandsmuseet blev grundlagt af Bernhard Olsen i 1897. Dengang lå museet i Kongens Have ved Rosenborg Slot i København. Allerede i 1901 flyttede bygningerne dog til Sorgenfri, da pladsen blev for trang, og Frilandsmuseet dækker i dag 85 tønder land.

Museet er Nationalmuseets bygningsmuseum med fokus på landskaber, bygninger og mennesker. Hér kommer man til en anden verden, - det gamle bondeland og de tidlige industrimiljøer.

Vejledningen er en introduktion til Frilandsmuseet, dets historie og idé. Den fortæller om museets samlinger i ni temaer og behandler tre særlige emner. Bagest er et billedleksikon og en ordforklaring til genstande, som man træffer på i museets bygninger. Her er også et kort over museet og over bygningernes oprindelsessteder.

De forskellige temaer, som bogen præsenterer kan evt. inspirere til turforslag, da det ikke er muligt at se hele museet på én gang. Du kan evt. vælge temaet "Landsby og Fællesskab", som fører dig gennem fæstebondens univers. Eller "Godset", som handler om herregårdens rolle og bygninger i godssamfundet. "Hede og Hav" tager dig med til det midt- og vestjydske og "Danmarks øer" fortæller om de særlige økulturer, som Danmark er rig på.

Øvrige temaer er "Sønderjylland", "Færøerne", "Skåne og Halland", "Andelsbyen" og "Møller og Industri". De tre fornævnte temaer behandler desuden byggeskik på landet, tidens haver og husdyr, samt bondesamfundets hverdagsliv. Bogens format er god og praktisk til turen, og bl.a. de fine genstandstegninger og beskrivelser er gode at have ved hånden, når man besøger de mange bygninger rundt omkring på museet. Rigtig god tur...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36275
Periode: Nyere tid
Sideantal: 146
Indbinding: Uindbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 12,5 x 24
Forfatter: Red. Inger Tholstrup og Mikkel Venborg Pedersen
Forlag: Nationalmuseet
Serie: Nationalmuseets vejledninger
Udgivelsesår: 2007
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her