• Danskernes billedskat - Landskab og bebyggelse
    Danskernes billedskat - Landskab og bebyggelse

Danskernes billedskat - Landskab og bebyggelse

200,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Med denne bog åbner vi døren til en næsten ukendt del af Nationalmuseets magasiner, en kulturhistorisk billedsamling med hundredvis af indrammede tegninger og malerier, som har prydet danske hjem gennem 300 år.

Bogens godt 450 malerier og tegninger er øjebliksbilleder fra en svunden tid. De vidner bl.a. om nu forsvundne bygninger og om de forandringer, der er sket i byerne og på landet gennem århundreder.

Værkerne er skabt af anerkendte kunstnere og entusiastiske amatører, men fælles for dem er, at hovedparten er indsamlet til museet med fokus på deres kulturhistoriske fotælling.

Datering, stedsangivelse og en ofte stor detaljerigdom gør værkerne til en vigtig kilde til topografisk og arkitekturhistorisk forskning. Her er især Rachs og Eegbergs malerier fascinerende - i dem kan man næsten gå på byvandring i 1740'ernes København!

I nogle få tilfælde er samme motiv skildret med års mellemrum og af forskellige kunstnere. det giver en unik mulighed for at følge udviklingen.

Aller typer hjem har bidraget med værker til samlingen, og personalhistoriske oplysninger og proveniens er angivet, hvor det har været muligt. derfor tilbyder bogen ikke kun et kik ud i datidens byer og landskaber, men også et kik ind i danskernes hjem.

Katalogets forfatter Mona Rasmussen er forhenværende registrator ved Nationalmuseet, Nyere Tid.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 41504
Periode: Nyere tid
Sideantal: 277
ISBN: 978-87-7999-025-8
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotografier taget af Roberto Fortuna
Mål (BxHxD) i cm.: 24,5 x 29,5 x 20,5
Forfatter: Mona Rasmussen
Forlag: Nationalmuseet & forlaget Rhodos
Udgivelsesår: 2021

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her