Homers Odyssé. Oversat af Otto Steen Due

Efter Iliaden kommer her Otto Steen Dues virtuose nyoversættelse af den fantastiske beretning om Odysseus' besværlige hjemfærd fra Troja og dramatiske hjemkomst til Ithaka. De berømte historier om bl.a. besøget hos Kyklopen, episoden med sirenerne, rejsen mellem Skylla og Charybdis er løftet fra de græske heksametre over i de smukkest klingende og fyndige danske, og de ledsages af 24 illustrationer af Peter Brandes.

Otto Steen Due, 3.5.1939-16.1.2008, dansk klassisk filolog, professor ved Aarhus Universitet 1973-2001. Han opnåede bred anerkendelse for sine danske oversættelser af de klassiske heksameterdigte Ovids Metamorfoser (1989), Vergils Aeneide (1996), Homers Iliade (1999) og Homers Odyssé (2001) og modtog bl.a. Otto Gelsted-prisen (2003) for sin indsats.

Periode: Antikken
Indbinding: Uindbundet