• Sorte Muld
    Sorte Muld

Sorte Muld

299,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Sorte Muld på Bornholm er noget enestående i dansk arkæologi. Bebyggelsen med den mørke kulturjord er mest kendt for fundet af flere tusinde bittesmå, detaljerige guldblikportrætter af jernalderens mennesker, men stedet må have været et lokalt fyrstesæde og kultsted gennem det første årtusinde af vor tidsregning.

Sorte Muld er bevaret som en uforstyrret helhed i landskabet med et stort centralt område og mindre satellitbebyggelser. Det var centrum for kontakter til hele Østersøområdet og havde fjerne udlandskontakter. De seneste 25 års indsats fra fagfolk og amatørarkæologer har øget vores viden om dette særlige sted betydeligt, og om disse resultater og nyåbnede perspektiver på jernalderens elitesamfund handler denne bog.

Bogen giver detaljerede prøver på de mange forskellige typer af fund og viden, der er fremkommet gennem årene. 24 forfattere behandler fundgrupper som for eksempel guldgubber, brakteater, fibler og nåle, glas og våben.

Undersøgelsesmetoderne omfatter udgravning, metaldetektor, fosfatkartering og terrænopmåling. Desuden diskuteres bebyggelsens rolle og udvikling gennem jernalderens århundredeer.

 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34504
Periode: Jernalder til vikingetid
Sideantal: 200
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 17,4 x24,1
Forfatter: Christian Adamsen red.
Forlag: Bornholms Museum
Udgivelsesår: 2008
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her