• Borgene på Samsø
    Borgene på Samsø

Borgene på Samsø

249,00 DKK
På Samsø var der i middelalderen ikke mindre end fem borge. De kan følges helt tilbage til 1100-tallet, men deres historie har hidtil været stort set ukendt. Kun voldstederne og ganske få bygningsrester er tilbage, og borgenes datering, konstruktion og indbyrdes sammenhæng har været et åbent spørgsmål.
 
Denne bog fortæller om den spændende jagt på historien bag de fem middelalderborge.
 
Fra 2008 til 2012 gennemførte Nationalmuseet, Økomuseum Samsø, Moesgaard Museum og Kulturstyrelsen et større forskningsprojekt med udgravninger på alle fem voldsteder. Det har givet et fantastisk indblik i borgenes historie og magtforholdene på Samsø gennem middelalderen med tråde helt op til i dag.
 
Borgene er vidt forskellige i konstruktion og størrelse, og spænder lige fra Vesborg som et af landets største borganlæg til det lille Blafferholm. Dramatiske historier er knyttet til borgene som marsk Stigs plyndring af Gl. Brattingsborg i 1289, og Valdemar Atterdags krige mod Sverige, Hansestæderne, Mecklenburg og Holsten 1367-70.
 
Rigshistorie og lokalhistorie bliver her uløseligt knyttet sammen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35789
Periode: Middelalder
Sideantal: 197
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,5 x 28
Forfatter: Vivian Etting, Lis Nymark, Andreas Nymark, Kasper Holdgaard Andersen, Hans Skov, Nils Engberg
Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Udgivelsesår: 2018
Sprog: Dansk, short english summary

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.