• Danmarks døde kirker - middelalderens nedlagte kirker
    Danmarks døde kirker - middelalderens nedlagte kirker

Danmarks døde kirker - middelalderens nedlagte kirker

499,00 DKK

Da den gamle Kolind Kirke i 1918 blev erstattet af en ny, var det sidste gang, at en middelalderkirke blev nedrevet, fordi den var blevet for 'gammel' og umoderne. Fra da af sejrede holdningen, at en middelalderkirke er at betragte som umistelig kulturarv.

Siden da er enkelte kirker af særlige grunde blevet taget ud af kirkelig brug, men bygningerne er bevaret. Holdningsændringen var et stærkt brud med en lang tradition, hvor kirker, siden de første blev bygget i 900-1000-tallet, er blevet nedtaget og materialerne genbrugt. De blev til døde kirker eller ødekirker.

Hele 456 har fundet plads i kataloget i denne flotte og grundige bog. Grundene til kirkenedlæggelserne har varieret fra århundrede til århundrede. Gennem en inddeling af perioden ca. 700-2018 i seks tidsafsnit giver bogen en beskrivelse af, hvem der stod bag byggeriet af sogne-, kloster- og hospitalskirkerne og kapellerne, og ikke mindst hvem der stod bag nedlæggelserne og hvorfor de blev opgivet. 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34893
Periode: Middelalder til nyere tid
Sideantal: 696
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 28
Forfatter: Nils Engberg
Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Udgivelsesår: 2018

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.