• Korstoget til Grønland
    Korstoget til Grønland

Korstoget til Grønland

349,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Danmark, korstogene og de store opdagelser i renæssancen 1400-1523

Denne bog fortæller historien om Christian 2.s planlagte korstog mod Grønland i 1521, der skulle genvinde landet for kristendommen og finde søvejen til Indien. Samtidig er det den dramatiske historie om Danmarks markante rolle i de store opdagelser og den internationale kontekst, de uspillede sig i i 1400-tallet og begyndelsen af 1500-tallet.

Korstoget til Grønland beskriver den fælleseuropæiske korstogsbevægelses store betydning for både det religiøse og politiske liv i Danmark i senmiddelalderen og renæssancen. Og Danmark bidrog selv i høj grad selv til disse ideer og udbredelsen af de kristne idealer.

Tiden var præget af forsøgene på at finde søvejen til Iniden og bestræbelserne på at vinde stor og evigt profit. Samtidig vil søvejen kunne åbne en ny flanke mod det muslimske, osmanniske emperium. I kapløbet om at komme først var Arktis et område af særlig betydning. Ikke mindst for Danmark, der forsvarede sine rettigheder til Grønland, der, som datidens kartografi viste, lå placeret på halvvejen mod det forjættede Asien.

Janus Møller Jensen (f. 1974) er direktør ved Dansk Jødisk Museum og en internationalt anerkendt forsker inden for sit felt, korstogenes historie. Gennem de sidste 20 år har han holdt foredrag og formidlet. I 2006 blev han tildelt prisen Ung Eliteforsker.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 42367
Oplag: 2. oplag
Periode: Renæssance
Sideantal: 524
ISBN: 9788740666137
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Foto og illustrationer sort/hvid og farve
Mål (BxHxD) i cm.: 18 x 25 x 4
Forfatter: Janus Møller Jensen
Forlag: Turbine
Udgivelsesår: 2022
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her