Danmark og kolonierne: Danmark en kolonimagt

Fra 1600-tallet til 1900-tallet var Danmark en kolonimagt. Det meste af tiden bestod riget af Danmark og Norge, Hertugdømmerne og de nordatlantiske øer, og der var også besiddelser i både Indien, Vestafrika og Vestindien.

’Danmark – En kolonimagt’ fortæller om centralmagtens forhold til sine fjerne besiddelser; hvordan Danmark med varierende held forsøgte at styre sit kolonirige, hvordan kolonierne påvirkede moderlandet, og hvilke spor kolonitiden har sat sig i eftertidens Danmark.

Bogen består dels af en kronologisk ordnet fortælling, der leder læseren gennem Danmarks historie som kolonimagt, dels af en tematisk behandling af emner, som giver en større forståelse af forholdet til kolonierne. Der er sjældent skrevet danmarkshistorie med dette sigte – og aldrig i et sådant omfang.

’Danmark – En kolonimagt’ indgår i det kolonihistoriske standardværk ’Danmark og kolonierne’, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 27,5
Forfatter: Michael Bregnsbo, Niels Brimnes, Anne Folke Henningsen, Poul Erik Olsen, Mikkel Venborg Pedersen, Uffe Østergaard