• Danmark og kolonierne: Danmark en kolonimagt
    Danmark og kolonierne: Danmark en kolonimagt

Danmark og kolonierne: Danmark en kolonimagt

349,00 DKK

Fra 1600-tallet til 1900-tallet var Danmark en kolonimagt. Det meste af tiden bestod riget af Danmark og Norge, Hertugdømmerne og de nordatlantiske øer, og der var også besiddelser i både Indien, Vestafrika og Vestindien.

’Danmark – En kolonimagt’ fortæller om centralmagtens forhold til sine fjerne besiddelser; hvordan Danmark med varierende held forsøgte at styre sit kolonirige, hvordan kolonierne påvirkede moderlandet, og hvilke spor kolonitiden har sat sig i eftertidens Danmark.

Bogen består dels af en kronologisk ordnet fortælling, der leder læseren gennem Danmarks historie som kolonimagt, dels af en tematisk behandling af emner, som giver en større forsta°else af forholdet til kolonierne. Der er sjældent skrevet danmarkshistorie med dette sigte – og aldrig i et sa°dant omfang.

’Danmark – En kolonimagt’ indgår i det kolonihistoriske standardværk ’Danmark og kolonierne’, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 9788712049548
Periode: Nyere tid
Sideantal: 480
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 27,5
Forfatter: Michael Bregnsbo, Niels Brimnes, Anne Folke Henningsen, Poul Erik Olsen, Mikkel Venborg Pedersen, Uffe Østergaard
Forlag: Gads Forlag
Serie: Danmark og kolonierne
Udgivelsesår: 2017
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.