• Danmark og kolonierne: Vestindien - St. Croix, St. Thomas og St. Jan
    Danmark og kolonierne: Vestindien - St. Croix, St. Thomas og St. Jan

Danmark og kolonierne: Vestindien - St. Croix, St. Thomas og St. Jan

349,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Fra 1600-tallet blev Caribien centrum for europæernes voksende produktion af sukker. Millioner af afrikanere blev som slaver fragtet over Atlanten for at være arbejdskraft på plantagerne, og hurtigt kom de til at udgøre hovedparten af områdets befolkning. En række europæiske magter havde kolonier; med koloniseringen af St. Thomas I 1672 var grundstenen lagt til Dansk Vestindien, som også kom til at omfatte øerne St. Jan og St. Croix.

’Vestindien – St. Croix, St. Thomas og St. Jan’ fortæller historien om de tre øer, som udviklede sig vidt forskelligt, men havde slaveriet tilfælles. Slaveriet blev ophævet i 1848, men øernes sorte befolkning forblev dybt forarmet. Samtidig mistede Dansk Vestindien sin økonomiske betydning for Danmark. Efter flere tilløb blev øerne og deres befolkning solgt til USA i 1917, og de blev til US Virgin Islands.

Bogen fortæller øernes historie set fra Vestindien, og trækker trådene helt frem til i dag, hvor interessen for øernes og Danmarks fælles fortid igen er voksende.

’Vestindien – St. Croix, St. Thomas og St. Jan’ indgår i det kolonihistoriske standardværk ’Danmark og kolonierne’, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39355
Periode: Nyere tid
Sideantal: 406
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 27,5
Forfatter: Poul Erik Olsen, Gunvor Simonsen, Niklas Thode Jensen, Louise Sebro, Erik Gøbel
Forlag: Gads Forlag
Serie: Danmark og kolonierne
Udgivelsesår: 2017
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her

Relaterede varer