• Danmark og kolonierne: Vestindien - St. Croix, St. Thomas og St. Jan
    Danmark og kolonierne: Vestindien - St. Croix, St. Thomas og St. Jan

Danmark og kolonierne: Vestindien - St. Croix, St. Thomas og St. Jan

349,00 DKK

Fra 1600-tallet blev Caribien centrum for europæernes voksende produktion af sukker. Millioner af afrikanere blev som slaver fragtet over Atlanten for at være arbejdskraft på plantagerne, og hurtigt kom de til at udgøre hovedparten af områdets befolkning. En række europæiske magter havde kolonier; med koloniseringen af St. Thomas I 1672 var grundstenen lagt til Dansk Vestindien, som også kom til at omfatte øerne St. Jan og St. Croix.

’Vestindien – St. Croix, St. Thomas og St. Jan’ fortæller historien om de tre øer, som udviklede sig vidt forskelligt, men havde slaveriet tilfælles. Slaveriet blev ophævet i 1848, men øernes sorte befolkning forblev dybt forarmet. Samtidig mistede Dansk Vestindien sin økonomiske betydning for Danmark. Efter flere tilløb blev øerne og deres befolkning solgt til USA i 1917, og de blev til US Virgin Islands.

Bogen fortæller øernes historie set fra Vestindien, og trækker trådene helt frem til i dag, hvor interessen for øernes og Danmarks fælles fortid igen er voksende.

’Vestindien – St. Croix, St. Thomas og St. Jan’ indgår i det kolonihistoriske standardværk ’Danmark og kolonierne’, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39355
Periode: Nyere tid
Sideantal: 406
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i s/h og farver
Mål (BxH) i cm: 22 x 27,5
Forfatter: Poul Erik Olsen, Gunvor Simonsen, Niklas Thode Jensen, Louise Sebro, Erik Gøbel
Forlag: Gads Forlag
Serie: Danmark og kolonierne
Udgivelsesår: 2017
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.