• Dynastiet Glückborg - En Danmarkshistorie
    Dynastiet Glückborg - En Danmarkshistorie

Dynastiet Glückborg - En Danmarkshistorie

349,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Den danske kongefamilie er en del af den glücksborgske slægt. I 2013 har den glücksborgske familie siddet på den danske trone i 150 år, vores nuværende dronning i mere end en fjerdedel af denne tid. 

Hvad der i dag anerkendes som et nærmest lykkeligt forhold mellem den politiske magt, befolkning og statsoverhoved, begyndte med en katastrofe og fortsatte med flere fejlgreb. 

Da den ret ukendte tyske prins Christian af Glücksborg i 1863 overtog den danske trone efter den barnløse Frederik 7., var hans opgave klar: Han skulle være samlingspunkt i en statsdannelse, som bestod af både kongeriget Danmark og hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. Men forholdet mellem Danmark og Glücksborgerne var meget tæt på at ende som en kort, ulykkelig forlovelse. 

Kun få dage efter sin tiltræden måtte kongen underskrive en ny forfatning, der med usvigelig sikkerhed ville føre til krig. Efter nederlaget i 1864 stod tyske Christian tilbage med en helt ny opgave: at regere en dansk nationalstat, hvis indre drivkraft blandt andet blev et inderligt had til alt tysk.

Siden har det glücksborgske kongehus gradvis tilpasset sig den rolle, som gør monarken til en af de mest respekterede statsinstitutioner i landet.

Denne smukke, rigt illustrerede bog løfter sløret for nogle af de udfordringer, der har været for den nuværende kongefamilies forfædre. Hvordan det tætte samarbejde mellem statsoverhoved og regeringschef er blevet udviklet: under Frederik 9. og dronning Ingrid, som var med til at øge kongehusets popularitet, og under Dronning Margrethe, hvor tilslutningen har nået nye højder.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30354
Periode: Nyere tid
Sideantal: 319
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 25 x 28
Forfatter: Jes Fabricius Møller
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2013
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her