• Eremitageslottet
    Eremitageslottet

Eremitageslottet

349,00 DKK

Eremitageslottet i Dyrehaven er måske Danmarks smukkest beliggende slot – på en bakketop med udsigt over Øresund og omgivet af vildt på Dyrehavens slette.

I sommeren 2013 afsluttede Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme en omfattende restaurering af slottet, og de smukke rum er blevet ført tilbage til det udseende de havde, da jagtslottet stod færdigt i 1738. Restaureringsarbejdet har givet historikere og kunsthistorikere nogle gedigne overraskelser mht. hvordan slottet blev brugt og så ud.

Denne bog fortæller historien om det charmerende Eremitageslot: om bygningens historie, om udsmykningen og det kongelige liv, der har udfoldet sig på stedet – og om den fascinerende restaureringsproces og de helt nye indsigter, restaureringen har givet.

Det var arkitekten Laurids de Thurah, som stod for opførelsen af det kongelige jagtslot til Christian 6., og han blev dengang kritiseret for den overdådige udsmykning, som han gav Eremitageslottet. Her skulle kongen indtage sine jagtfrokoster i ensomhed, en eremitage, det vil sige uden alle de tjenestefolk, som ellers omgav kongen døgnet rundt. En eremitagemaskine, en slags elevator, transporterede bord samt mad og drikke op fra køkkenet til spisesalen.

Da slottet var færdigbygget, afskaffede Christian 6. parforcejagten og kom af samme årsag sjældent i slottet. Frederik 5. genindførte parforcejagten og kom derfor en del på slottet i de første år, men sidenhen mistede han interessen for Eremitageslottet.

Efter Christian 6.’s død gik slottet ud af brug og forfaldt efterhånden så meget, at man overvejede at rive det ned. Det blev dog reddet, og slottet kom atter til ære og værdighed under Frederik 7., som ligefrem afholdt statsmøder på stedet. Siden Christian 10.s tid har slottet atter regelmæssigt været brugt som jagtslot for kongehuset.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30329
Periode: Nyere tid
Sideantal: 280
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i farver
Mål (BxH) i cm: 25 x 27,5
Forfatter: Claus M. Smidt, Poul Grinder-Hansen, Ulla Kjær, Line Bregnhøi, Johan Fogh, Annette Straagaard, Roberto Fortuna (foto)
Forlag: Gads Forlag
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer