Husmødrenes hjælpende hånd, Kirsten Hüttemeier, skrev om erstatningsvarer og marcipan lavet af hvedemel. Kongeparret spiste haresteg, når manglen på kød blev for stor. Og i hele landet måtte kvinder strække og drøje hverdagens måltider, for rationering, dyrtid og varemangel satte sit præg på køkkenlivet igennem de fem besættelsesår.
Henkogning, selvforsyning, kamp mod madspild og kødløse tirsdage bragte husmødrene gennem dagliglivets udfordringer. Bogen tegner billedet af fem års rationeringstid, og gennem breve, kogebøger, dagbøger, kongelige taffelbøger, dameblade og avisartikler følges besættelsestidens liv på køkken- og havefronten.
En fortælling, der også trækker tråde til den madhistorie, som præger vor tids syn på mad, måltider og havebrug.
Lager status | På lager |
Varenummer: | 34444 |
Periode: | Nyere Tid |
Sideantal: | 286 |
Indbinding: | Indbundet |
Illustrationer: | Fotos i sort/hvid |
Mål (BxH) i cm: | 22,5 X 23,1 |
Forfatter: | Dorthe Chakravarty |
Forlag: | Gyldendal |
Udgivelsesår: | 2018 |
Sprog: | Dansk |
Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).
Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.
Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.
Se vores handelbetingelser her