• I søvnens favn
    I søvnens favn

I søvnens favn

249,00 DKK

På Frilandsmuseet opredes over hundrede senge om året. De tiltrækker sig i høj grad publikums opmærksomhed, og de ansporer fantasien. Da vi alle sover og derfor har et forhold til en seng og det at sove, er museets senge et kraftfuldt middel til at forestille sig livet på landet for flere hundrede år siden.

"I søvnens favn" handler om sovevaner og opfattelser af søvnen og natten i det danske bondesamfund mellem 1600 og 1850. Søvnen giver et spændende indblik i en bredere kulturhistorie, der handler om dannelse af en ny opfattelse af privathed. Forfatteren sammenstiller mentalitetshistorie med hverdagslivets kulturhistorie gennem en række spændende kulturanalyser af skriftlige kilder, skønlitteratur, genstande og bygninger.

I første omgang betragter bogen samspillet mellem bygningskultur og beboelse. Boligindretning og byggeteknik, varmemuligheder og udvikling af nye grundplaner sammenholdes med sovevaner og -skikke. For det andet indeholder bogen genstandsanalyser, der trækker søvnen tættere på rummenes møbleringer og det enkelte menneskes opfattelse af sig selv og dets forhold til andre. For det tredje ses søvnen som et prisme på en bred kulturhistorie. Hvordan hænger skabelsen af vor tids opfattelse af privathed; af natten, hygiejne, sexualitet og individualitet sammen med søvnen?

Bogen er levende skrevet og rigt illustreret med billeder optaget af Roberto Fortuna. Mikkel Venborg Pedersen, ph.d., europæisk etnolog, museumsinspektør, seniorforsker ved Frilandsmuseet, Nationalmuseet.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34735
Periode: Nyere tid
Sideantal: 206
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 16,2 x 24,5
Forfatter: Mikkel Venborg Pedersen
Forlag: Museum Tusculanums Forlag
Udgivelsesår: 2009
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.