• Klart skib - Orlogsflåden ved Dansk Vestindien
    Klart skib - Orlogsflåden ved Dansk Vestindien

Klart skib - Orlogsflåden ved Dansk Vestindien

249,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)
Salget af Dansk Vestindien til USA for 100 år siden er blevet markeret både i Danmark og i vores tidligere koloni. Søværnets to sejlkuttere Svanen og Thyre aflagde således besøg i Charlotte Amalie på Transfer Day den 31. marts 2017.
 
Der er skrevet meget om Dansk Vestindien i årenes løb, men flådens virke ved øerne har kun været sporadisk berørt. Det har Per Herholdt Jensen rettet op på med denne bog, og han har benyttet det historiske år som afsæt til udgivelsen. Som aktiv søofficer har han sejlet i Nordatlanten, og han har skrevet en række læseværdige bøger om flådens historie og virke her. Nu er turen kommet til den sømilitære historie i de dansk vestindiske farvande.
 
Vi er med, når orlogsskibene skal håndhæve suveræniteten i de vestindiske farvande og bekæmpe sørøvere og kapere. Vi er med, når de ved deres blotte tilstedeværelse skal holde slaverne i ro, og vi kan løbende følge udviklingen af orlogsskibene fra rene sejlskibe over kulfyrede skruefregatter til dampdrevne krydsere af jern. Kun få af skibene var bygget til stationstjeneste ved Dansk Vestindien, men også dengang var det et grundvilkår, at man må drage afsted med det man har, når Danmarks interesser kræver det …
Denne bog handler om orlogsskibes deltagelse i opbygningen af den tropiske koloni i Caribien og om flådens opgaver ved det tidligere Dansk Vestindien fra kronens overtagelse af kolonien i 1755 frem til salget af kolonien til USA i 1917. 100-året for salget er en passende anledning til at berette om, hvad orlogsskibene og deres besætninger udrettede og gøre denne del af flådens historie kendt.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36094
Periode: Nyere tid
Sideantal: 237
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,7 x 30,3
Forfatter: Per Herholdt Jensen
Forlag: Nautilus
Udgivelsesår: 2017
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her