• Øjenvidner til besættelsen - Danskere beretter om hverdag og krig 1940-45
    Øjenvidner til besættelsen - Danskere beretter om hverdag og krig 1940-45

Øjenvidner til besættelsen - Danskere beretter om hverdag og krig 1940-45

129,00 DKK

Bemærk bogen udkommer 23. marts, men kan bestilles nu.

Bogen indeholder 220 beretninger om livet under ’de fem onde år' I940-45. De er alle fortalt af danskere, der oplevede besættelsen på allernærmeste hold: sabotører, modstands- og politifolk, nazister, jøder, soldater, østfrontfrivillige, medløbere, sympatiserer og politikere - unge og ældre, kendte og ukendte.

Beretningerne stammer fra breve, dagbøger, erindringslitteratur, rapporter og redegørelser i historiske arkiver. Flere offentliggøres her for første gang, andre er centrale uddrag fra tidligere publiceret materiale.

’Øjenvidner til besættelsen’ er usminket historiefortælling, der giver et bredt, nuanceret billede af begivenheder og personlige oplevelser fra en skelsættende periode i danmarkshistorien. Værket er på én og samme tid historier og historien om besættelsestiden og kan læses i brudstykker eller kronologisk fra start til slut.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33860
Periode: Nyere tid
Sideantal: 869
Indbinding: Uindbundet
Mål (BxH) i cm: 13,6 x 22
Forfatter: Dino Knudsen
Forlag: Haase
Serie: Øjenvidner
Udgivelsesår: 2011
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.