• På lige fod - En krønike om kvinder, satire og kampen for valgret
    På lige fod - En krønike om kvinder, satire og kampen for valgret

På lige fod - En krønike om kvinder, satire og kampen for valgret

299,00 DKK

For hundrede år siden var et af tidens store spørgsmål kvinders valgret. Først når kvinden på lige fod med manden kunne deltage i det parlamentariske styre, havde hun samme borgerrettigheder som han. I dag en selvskreven ret, men for hundrede år siden så verden anderledes ud, og datidens feminister var oppe imod stærke maskuline muskler. Også lattermuskler.

Gennem hele den tidlige kvindebevægelse fra 1870'erne og frem til kvindevalgrettens indførelse ved grundlovsændringen i 1915 forlystede datidens vittighedsblade og satirehæfter, hvis guldalder faldt i samme tidsrum, sig over de kæmpende kvinder. Det gjaldt både borgerlige satirehæfter som Punch og Klods-Hans og det socialistiske Ravnen. Med mænd som kernelæsere var det for fristende ikke at gøre grin med det modsatte køns anstrengelser for at spille lige op med mændene.

’På lige fod - en krønike om kvinder, satire og kampen for valgret’ fortæller med udgangspunkt i de gamle satirehæfter og samtidige fotos historien om kvindernes valgretskamp - om præstefruer og habitkvinder, paci?ster og kanonkvinder fra dengang, oldemor var ung.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35202
Periode: Nyere tid
Sideantal: 224
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21 x 27,5
Forfatter: Helle Juhl
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.