Sommerglæder - En billedkrønike om danskernes første feriedage

Somrene var bare bedre i gamle dage. Eller var de? Bogen ’Sommerglæder’ er i hvert fald en munter og underholdende fortælling om danskernes allerførste ferieoplevelser.

I ord og rigtig mange af tidens billeder fortælles der om badehoteller, kurbade, udflugter og svagbørnskolonier. Om badegæster, landliggere og gullaschbaroner. Om kærlighedslivet, kvindefrigørelsen, sommerrevyerne og badedragterne. Om transport i hestevogn, med damplokomotiv, færge over Storebælt og meget, meget mere.

At holde ferie var i årene omkring år 1900 en sjælden foreteelse og især forbeholdt det bedre borgerskab, som ankom til de nyetablerede badehoteller i hestevogn og med det meste af garderoben i kolossale kurvekufferter. Først i 1938 blev ferieloven vedtaget, hvorved også den brede befolkning fik del i sommerlivets glæder.

Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid
Mål (BxH) i cm: 21,5 x 27,5
Forfatter: Bent Hardervig