Women in the Viking Age

Through runic inscriptions and behind the veil of myth, Jesch discovers the true story of viking women.

This is the first book-length study in English to investigate what women did in the Viking age, both at home in Scandinavia and in the Viking colonies from Greenland to Russia. Evidence for their lives is fragmentary, but Judith Jesch assembles the clues provided by archaeology, runic inscriptions, place names and personal names, foreign historical records and Old Norse literature and mythology. These sources illuminate different aspects of women's lives in the Viking age, on the farms and in the trading centres of Scandinavia, abroad on Viking expeditions, and as settlers in places such as Iceland and the British Isles.

Women in the Viking Age explores anunfamiliar aspect of medieval history and offers a new perspective on Viking society, very different from the traditional picture of a violent and male-dominated world.

Judith Jesch is Reader in Viking Studies at the University of Nottingham.

Well-illustrated, closely argued and fascinating. The Guardian.

Periode: Viking Age
Indbinding: Soft Cover
Illustrationer: Photos in b/w
Mål (BxH) i cm: 15,5 x 23,3
Forfatter: Judith Jesch
Forlag: The Boydell Press
Udgivelsesår: 1991
Sprog: English

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.