Egtvedpigens Bryg - 25 cl. Kan ikke sendes, kun afhentning i butikken.

Egtvedpigens Bryg - 25 cl. Kan ikke sendes, kun afhentning i butikken.

Da Egtvedpigen blev begravet i 1371 f.Kr. fik hun en spand med øl med i graven. Det oprindelige øl er i sagens natur for længst forsvundet, men i bunden af spanden var der spor af hvedemalt, honning, mose-pors og tytte/tranebær.

Med udgangspunkt i disse ingredienser har vi på Nationalmuseet i samarbejde med bryggeriet Skands, udviklet en øl der kunne være et godt bud på det som Egtvedpigen fik med sig. Øllen kan være en rigtig fin og personlig gaveide til venner og bekendte og ikke mindst til kunder og samarbejdspartnere.

Egtvedpigens Bryg er en hvedeagtig øl med en skøn frugtig syrlighed, og en karakteristisk porse eftersmag. Den holder en alkoholprocent på 5,5 % og kommer i to størrelser; 25 cl. og 50 cl.

Ved køb af fire flasker (eller et antal der går op med fire) vedlægger vi en gaveæske. Prisen er inklusiv pant.

Madanmelder Søren Frank fra Berlingske Tidende giver Egtvedpigens Bryg disse ord med på vejen i forbindelse med sin femstjernede anmeldelse af Nationalmuseets ’Restaurant Smör’ fredag d. 12. oktober 2018: ’Det er altid dejligt at få sild i anden forklædning end den traditionelle, ikke mindst når det er så vellykket som her. Hertil drak jeg den udmærkede Egtvedpigens bryg (45,-) fra den fine serie, som Skands har brygget specielt til Nationalmuseet.’

Bemærk at kapslerne på de små 25 cl flasker er til at åbne med hånden. Det er rigtig smart, men funktionen betyder desværre også, at kapslen ikke slutter så tæt, som den bør, når pakken skal igennem en forsendelse og kan blive kastet rundt med. Derfor sender vi ikke de små 25 cl flasker, dem er du nødt til at afhente i butikken.

Periode: Bronzealder
Smagsprofil: Hvedeøl med smag af porse og frugtig syrlighed
Anvendelse: Som aperitif, til frokoster, til lyst kød og pastaretter.
Indhold: Økologisk bygmalt, økologisk hvedemalt, økologisk humle,honning, porse, tyttebær, gær, vand
Opbevaring: Mørkt og køligt
Mål (BxHxD) i cm.: 5 x 15,5 - 25 cl.