• Dragesmykke - broche og vedhæng i ét
    Dragesmykke - broche og vedhæng i ét

Dragesmykke - broche og vedhæng i ét

1.399,00 DKK

Smuk og elegant kopi af smykke fundet for ca. 80 år siden i Roskilde, - byen, der ved oldtidens slutning blev rigshovedstad. Her residerede Svend Estridsen og hans sønner, og smykkets ejer skal vel søges i kredsen omkring dem.

Et dyr af lidt ubestemmelig zoologisk herkomst, men ubestridelig elegance, undertiden omklamret af en slange, er et yndet motiv i den sene vikingekunst. Det ses på Jellingstenen, i tidens træudskæringer og i smykkekunsten - som denne broche også er et strålende eksempel på.

Med kristendommens indtog i Danmark kommer vikingetidens hedenske dyrekunst desværre til at vige for de kristnes planteornamentik efter en sekshundredårig udviklingsrække. Men den dør i skønhed. Brochen hér befinder sig i dag på Nationalmuseet.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33745
Periode: Vikingetid
Materiale: Sterlingsølv
Mål (BxH) i cm: 4,9 x 5,3

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer