• Runeamulet med beskyttelses-symbol
    Runeamulet med beskyttelses-symbol

Runeamulet med beskyttelses-symbol

39,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Runealfabetet er et skriftsystem, der opstod i 2. århundrede efter vor tidsregning, og som hovedsageligt blev brugt indenfor den germanske og nordiske kultur. Som skrifttradition var runerne udviklet uafhængigt af den latinske. Runerne var skabt til epigrafiske tekster, og blev brugt i både religiøse og dagligdags sammenhænge; f.eks til mindesten over afdøde, ejersignaturer på genstande, graffiti, breve, notater, vers (fra digte), bønner, korte trylleformler osv. 

Ordet rune kan også betyde "hemmelighed", "mysterium" eller "hviske". Disse navne skal ses i forbindelse med, at runer også har haft en magisk funktion, og at hver rune har haft sin egen magiske betydning. Dertil skal man også lægge, at  skrift har været omgærdet af en vis mystik i kulturer, hvor størstedelen af befolkningen er analfabeter, og at det derfor har været en særlig kunst at tyde skriften.

"Beskyttelses"-symbolet på dette runevedhæng er et eksempel på en Bindrune, når to eller flere rune-stave er kombineret til yderligere at forfine dens magt og formål. En tolkning, som vores smykke-leverandør har taget ejerskabet på. Tolkningen er således ikke en autentisk oversættelse begået af Nationalmuseets eksperter.

Runevedhænget er lavet af blyfrit tin og leveres på en vokset bomuldssnor i en lille plasticindpakket pakke, hvor vedhænget er  sat op på et lille stykke farvet pap med billeder af runer. På bagsiden får du lidt historisk information om vikinger og vedhænget skrevet på engelsk.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39089
Periode: Vikingetid
Materiale: Tin, bomuld
Mål (BxH) i cm: 2,2 x 1,5. Snor: 64 cm

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her

Relaterede varer