• Runeamulet med rigdoms-symbol
    Runeamulet med rigdoms-symbol

Runeamulet med rigdoms-symbol

35,00 DKK

Runealfabetet er et skriftsystem, der opstod i 2. århundrede efter vor tidsregning, og som hovedsageligt blev brugt indenfor den germanske og nordiske kultur. Som skrifttradition var runerne udviklet uafhængigt af den latinske. Runerne var skabt til epigrafiske tekster, og blev brugt i både religiøse og dagligdags sammenhænge; f.eks til mindesten over afdøde, ejersignaturer på genstande, graffiti, breve, notater, vers (fra digte), bønner, korte trylleformler osv. 

Ordet rune kan også betyde "hemmelighed", "mysterium" eller "hviske". Disse navne skal ses i forbindelse med, at runer også har haft en magisk funktion, og at hver rune har haft sin egen magiske betydning. Dertil skal man også lægge, at  skrift har været omgærdet af en vis mystik i kulturer, hvor størstedelen af befolkningen er analfabeter, og at det derfor har været en særlig kunst at tyde skriften.

"Rigdom"-symbolet på dette runevedhæng er et eksempel på en Bindrune, når to eller flere rune-stave er kombineret til yderligere at forfine dens magt og formål. Runevedhænget er lavet af blyfrit tin og leveres på en vokset bomuldssnor i en lille plasticindpakket pakke, hvor vedhænget er  sat op på et lille stykke farvet pap med billeder af runer. På bagsiden får du lidt historisk information om vikinger og vedhænget skrevet på engelsk.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39125
Periode: Vikingetid
Materiale: Tin, bomuld
Mål (BxH) i cm: 2,2 x 1,5. Snor: 64 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer

Flagbolcher
39,00 DKK
Sværdbælte
48,00 DKK