Fin nøglering med den ægyptiske gud Anubis

Anubis var en ægyptisk døds- og balsameringsgud, der afbildes som en menneskekrop med et sjakalhoved. Den nød stor anseelse i det ældste rige som de dødes beskytter. Han var den gud, der skulle ledsage ånderne og sjælene til 'efterlivet'. Han var også skytsgud for gravpladser og de døde, og derfor fik afdøde tit små statuer og figurer af Anubis med i graven for at beskytte dem.

Denne fine nøglering kan være en oplagt anledning til at snakke om Ægyptens spændende historie, og besøge Nationalmuseets flotte ægyptiske udstilling, hvor man kan se genstande fra hele Ægyptens 3000 år lange historie. Du kan se mumier, amuletter, dragter og mange andre gravgaver, og få mere at vide om ægypternes ritualer for de døde og livet i underverdenen.

Periode: Antikken
Materiale: Polyester og nikkelfrit metal
Målgruppe: 5-100 år
Mål (BxHxD) i cm.: 8 x 10 (inkl. nøglering)