• Hinkesten i glas - 1 stk.
    Hinkesten i glas - 1 stk.

Hinkesten i glas - 1 stk.

69,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Gammeldags og rigtig flotte hinkesten i glas, som i dag kun kan købes på museer. Vores hinkesten får du i tre forskellige farver, rød, blå og grøn, og deres motivkreds har alle H.C. Andersens eventyr som omdrejningspunkt. Hinkestenen er 6,5 cm. i diameter og 0,7 cm. høj.

Nationalmuseet har gennem tiden indsamlet en del hinkesten, bl.a. en meget gammel en med et Pjerrot-motiv, som er fundet i Pilestræde i København under nedrivning. Man kender faktisk til hinkesten helt tilbage til 1600-tallet, men selve legen kan være meget ældre, idet man kan have brugt en sten til formålet. Det kan man jo så ikke vide noget om. Sporene er væk.

Vi skal op i 1920’erne og 1930’erne, før hinkesten af glas blev almindelige i den brede befolkning. De blev lavet af glasværker i Danmark - især Holmegaard og Fyns Glasværk - og skulle efter sigende være en dansk opfindelse, men der skulle jo også et købedygtigt publikum til i den anden ende.

Hinkesten kunne f.eks. være en fin fødselsdagsgave til piger. I dag er de samlerobjekter, da de er så farvestrålende og dekorative at se på – ofte med populære motiver som f.eks. vores hinkesten med H.C. Andersens eventyr, men man så også dyr, religiøse motiver mv.

Hvis du ønsker en bestemt farve kan du evt. skrive dette i 'bemærkninger' i kurven,  når du bestiller.

OBS! Vi gør opmærksom på, at eftersom vores hinkesten er lavet er glas, så skal man være opmærksom på, at der kan blive slået større eller mindre glasskår af ved brug. Taber man hinkestenen på hårdt underlag, så vil den også kunne gå i stykker, og her skal man igen være forsigtig mht. glasskår. Generelt brug af den er derfor på eget ansvar, da den i dag betragtes som en museumsgenstand og ikke som legetøj.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30738
Periode: Nyere tid
Materiale: Glas

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her