Piv-i-røv-fugl i keramik

Ligegyldig hvor vi vender os hen på jorden, findes der i de fleste kulturer fløjter af ler. Danmark er ingen undtagelse, Piv-i røv-heste, nattergale og mange flere. Man kender til lerfløjter helt tilbage fra middelalderen. Ofte blev fløjterne brugt til beskyttelse mod onde ånder. H.C Andersen og Holberg har skrevet om piv-i-røv hesten, - og selv Mozart har lavet en børnesymfoni , hvori der spilles på lerfløjter.

Førhen var det især pottemagerens lærling der lavede fløjter efter fyraften. Det gav dem en lille ekstra indtjening, da lærlingelønnen i forvejen ikke var ret stor - eller slet ikke eksisterede. Måske var lønnen kost og logi! Lerfløjter var et yndet legetøj blandt børn og blev ofte købt på markeder. Eller børnene kunne få dem foræret af pottemageren, så der kom lidt "reklame" for hans forretning ud blandt for folk.

Vores model hér i blåler er glaseret i røde og sorte nuancer.

Varenummer: 32040