• Håndlavet uro med engle i strå
    Håndlavet uro med engle i strå

Håndlavet uro med engle i strå

49,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Sød lille uro i strå. Uroen er bygget op af en krans hvorpå, der hænger fire engle og i midten en fin stjerne. Uroen er bundet sammen med rødt bånd, der giver den det ultimative jueludtryk. Uroen er en sød og finurlig måde at pynte op til jul på for eksempel i vinduet eller hjørnet af stuen.

Traditionen med julepynt i halm og strå stammer fra Sverige og ses for første gang formet som en buk. der er mange teorier om julebukken historie og oprindelse. En af dem er, at julebukken er en overlevering fra dyrkelsen af Thor, da julebukken undertiden var udstyret med en hammer. Julebukkens oprindelse er dermed et levn fra en gammel vikingeskik om at ofre en buk i julemåneden, som et symbol på tordenguden Thors bukke, for at få et godt år. Julebukkens oprindelse bliver dog også knyttet til middelalderens kirkelige julespil, der ofte inkluderede en hornet djævel, hvorfra der kan trækkes visse paralleller til julebukken.

Det klassiske julepynt i strå, som vi kender det, kom til Danmark fra Sverige efter 2. verdenskrig. 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 42269
Period: Nyere tid
Material: Strå, satinbånd og bomuldstråd
Size (diameter) in cm.: Ø: 12 L: 21

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her