• Postkasse - julekalender
    Postkasse - julekalender

Postkasse - julekalender

69,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

For børn og barnlige sjæle kan december måned startes med en rigtig fin og nostalgisk julekalender med 24 låger. Postkassen, eller ’brevkassen’, som der så smukt står på forsiden, er en nøjagtig kopi af en de julekalendere, der allerede begyndte at dukke op i Danmark inden 2. verdenskrig, men som blev rigtig udbredte i 1950’erne. Denne postkasse-julekalender er netop fra 1950'erne og har været ude af tryk i mere end tyve år, men er nu blevet genoplivet og genoptrykt på Museumsbutikkens initiativ. 

Postkassen er i ”3D”, forstået på den måde, at den, når den først er samlet, fremstår som en rigtig postkasse med for- og bagside, top og bund. Selve måden at samle den på er ganske enkel og kræver blot en skarp kniv, lidt tape, fingerfærdighed og at man kan følge de 8 punkter på brugsanvisningen.

Fordi kalenderen er en nøjagtig kopi, er også de to medfølgende tandhjul, som kan drejes på for at vise, hvornår postkassen tømmes og hvor mange dage der er til jul, inkluderet. Det ene tandhjul med tidspunktet for tømning af postkassen styres udefra og forneden på postkassen.

Det andet tandhjul ses og styres enten via en præfabrikeret 'slids' i siden af tegningen midt på postkassen foran, hvor tandhjulet så stikker ud. Hvis man vil, er det også muligt at lade tandhjulet blive inde i kassen, og bare dreje skiven ved hjælp af en finger indefra. Det gøres ved at åbne bunden på postkassen. På den måde undgår du at 'ødelægge' tegningen med de søde postbude, hvis man synes at det er lidt synd.

I dagens Danmark er julekalenderen bare én af forberedelserne til den med længsel ventede aften, juleaften. Julekalenderen er i dag en fasttømret tradition; men den er faktisk en af de nyere traditioner i den danske juls historie.

Den træder først ind på den danske julescene omkring år 1930. Som ved så mange andre af vore juletraditioner er også denne direkte importeret fra Tyskland. Den første låge i en dansk fremstillet julekalender blev åbnet 1. december 1932 eller måske 1933. Bag den første danske lågekalender stod firmaet I. Chr. Olsens Kunstforlag i København. Dette firma er sammen med papirfirmaet L. Levison Junior i København ansvarlig for indførelsen og udbredelsen af lågekalenderen i Danmark.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 31420
Periode: Nyere tid
Materiale: Pap
Mål (BxH) i cm: 24 x 13 x 40

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her