• Guldhorn kort model - lille udgave
    Guldhorn kort model - lille udgave
  • Guldhorn kort model - lille udgave

Guldhorn kort model - lille udgave

999,00 DKK

Kopi af det korteste af guldhornene, som i dag befinder sig på Nationalmuseet og kan ses i vores oldtidsudstilling.

Guldhornet er udsmykket med fremstillinger af dyr og fabelvæsener, og med en runeindskrift, som lyder: ”Jeg Lægæst, søn af Holte, gjorde dette horn.”. Antagelig har hornet været anvendt i kultisk sammenhæng, måske som drikkehorn.

De to guldhorn blev fundet i Gallehus ved Møgeltønder, det første lange guldhorn af pigen Kirsten Svendsdatter i 1639. Det andet, korte horn blev fundet 95 år senere af husmand Jerk Lassen. Begge horn blev afgivet til Kronen og kom til Det Kongelige Kunstkammer. Herfra blev de stjålet i 1802 af en guldsmed, som indsmeltede dem og lavede bl.a. smykker af guldet.

Efter pågribelsen af tyven blev guldet tilbageleveret af køberne, hvorefter det atter indsmeltedes på Den Kongelige Mønt. Sådan forsvandt guldhornenes sidste rest, ca. 7,5 kg. guld i alt.

Guldhornene er rekonstrueret med en vis usikkerhed efter tegninger fra 1600- og 1700-årene.

Guldhornet er en perfekt gave til historieinteresserede venner, familie, forretningsforbindelser - eller måske en flot gave til dig selv.

Denne udgave på næsten 21 cm er lige egnet til at stå, ligge eller hænge. Den er udført efter en 3D laserscanning af originalen.

Bemærk: Den flotte stander i messing og fedtsten skal købes separat.


Læs mere om Guldhornene på Nationalmuseets hjemmeside

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39751
Periode: Jernalder
Materiale: Messingbelagt resin
Mål (BxHxD) i cm.: 5 x 20,5

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer