• Hindsgavldolken
    Hindsgavldolken
  • Hindsgavldolken

Hindsgavldolken

1.399,00 DKK

Fantastisk smuk kopi af Hindsgavldolken - så gennemført, at det næsten er som selv at have originalen stående. Du kan have den stående til pynt, den kan blive din nye eksklusive papirkniv eller være firmagaven til nogle af dine særlige kunder.

I yngre stenalder nåede flintsmedene et meget højt teknisk niveau. Dolken fra Hindsgavl er med sin mindre end 1 cm tykke klinge et af vores fineste eksempler på flintsmedenes fremragende teknik i stenalderens slutning. I denne periode var knive og andre våben af bronze på vej ind i de nordiske områder, men flintsmedene i Norden viste, blandt andet med Hindsgavldolken, at de var konkurrence dygtige … i hvert fald en tid endnu.

Dolketypen kaldes for en ”fiskehaledolk” på grund af dolkens fiskehaleformede fæste og ligner i design de bronzedolke, der kom syd fra. Hindsgavldolken menes at være fra omkring 1800 f.Kr.

Hindsgavldolken blev fundet af en dreng på øen Fænø i Lillebælt i 1867. Øen tilhørte godset Hindsgavl, og godsinspektøren købte dolken af drengen for en daler. I 1889 blev dolken deponeret på Nationalmuseet og i 1922 endelig købt af museet for 1000 kr. I dag er dolken stadig en af museets perler og kan tilmed ses på vores 100 kr-seddel.

Dolken er fremstillet i resin, som består af kunstharpiks og pulveriseret sten, og er fremstillet ud fra en 3D-scanning af originalen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33370
Periode: Stenalder
Materiale: Resin
Mål (BxHxD) i cm.: 8 x 29,5 x 2

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.