• Veksøstagen i lille størrelse
    Veksøstagen i lille størrelse

Veksøstagen i lille størrelse

998,00 DKK

Veksøstagen er et unikt stykke kulturhistorie. Den har hængt i Veksø Kirke på Sjælland, som omtales første gang i 1370, men den ældste del af kirken er nok et par hundrede år ældre. Den fremstår med skib, kor og våbenhus som en smuk gammel landsbykirke. På et tidspunkt, før reformationen i 1536, har kirken erhvervet Veksøstagen. Den har sin ukendte historie i den katolske tid i Danmark. Man antager, at stagen, udover at have en dekorativ funktion, først og fremmest er anvendt i forbindelse med dåbsritualet.

Denne elegante, rustikke og mindre udgave af Veksøstagen, som du kun kan købe hér hos os, er smedet i støbejern og udarbejdet efter de originale tegninger fra Nationalmuseet, og vil gøre sig godt som stemningsgivende element med sin rustikke stil og sit historiske udtryk. Den vil også kunne tage sig smukt ud i den rigtige entré/hall, eller det store køkken-alrum. Sammen med stagen medfølger ét lys og en historisk beskrivelse, og er pakket i original emballage designet specielt til denne stage. Også rigtig god som gaveidé til fødselsdag og jul ... 

Den originale Veksøstage er smedet i jern og opbevares på Nationalmuseet i København.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 180143
Periode: Middelalder
Materiale: Jern
Mål (BxHxD) i cm.: Ca. 8 x 57 x 6

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer

Kammerstage
248,00 DKK