• Armbånd med Hedebymønt - sølv
    Armbånd med Hedebymønt - sølv

Armbånd med Hedebymønt - sølv

299,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Flot armbånd i læder og sterlingsølv med vedhæng inspireret af en Hedebymønt. Armbåndet åbnes og lukkes med en løkke, som man tager omkring vedhænget. Løkken kan justeres ved hjælp af en lille ring i sølv.

Inspirationen til dette armbånd stammer fra en Hedebymønt og er fundet i Birka, Sverige. Mønten stammer fra ca. 825. Mønten er meget typisk for perioden og viser et handelsskib. Den afbildninger af skibe denne mønt portræterer, med rette stævne og uden skjolde, opfattes almindeligvis som motiver af handelsskibe. Dette er et motiv man har set gentaget flere gange. 

Hedebymønter var de første nordiske mønter, som blev slået i begyndelsen af 800-tallet i vikingebyen Hedeby i det sydlige Jylland. De fleste Hedebymønter er kun præget på den ene side, de kaldes også for brakteater. Fra år 900 og 100 år frem har Hedeby haft en konstant udmøntning. Mønternes prægning vandt også indpas i Birka og andre nordiske handelsbyer.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 31884
Periode: Vikingetid
Materiale: Sterling sølv, læder

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her

Relaterede varer