• Overdådigt og unikt vikingehalssmykke
    Overdådigt og unikt vikingehalssmykke

Overdådigt og unikt vikingehalssmykke

7.999,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Denne vare er en bestillingsvare med udvidet leveringstid (kontakt shopservice@natmus.dk for præcis leveringstid).

Her får du et på alle måder fuldstændig fantastisk og helt overdådigt halssmykke sammensat af mange forskellige slags sølvvedhæng og perler på en flettet vikingekæde i sterlingsølv.

Du får vedhæng inspireret af et dobbelt-skallet ovalspænde ved Buskerud i Norge, som også kan tages af og bruges som broche, hvis du får lyst til at bruge den til et smukt strikket eller hæklet sjal. Det er oprindeligt et spænde, som er udstillet i Oldtidssamlingen på Oslos Universitet. Spændet viser 3 slangelignende dyr med tværstribede kroppe og hovederne i profil med krøller på overlæben. Stilen er opkaldt efter dyrene på det berømte Jellingbæger og dateres til 875 - 975 e. Kr.

Derudover får du ni elegante sølvvedhæng med krystaller i forskellige størrelser - smukke kopier fra en vikingeskat på Gotland. Den firdelte indfatning på dem kan være et symbol på livets gang eller årstidernes skiften.

De oprindelige slebne krystaller, fundet på Gotland, troede man i første omgang kun var til pyntet. Men de var perfekt slebne og kan have været brugt som forstørrelsesglas og brændeglas. Visse teorier foreslår endda at de i kombination kan have være brugt som en form for kikkert længe før, kikkerten, som vi kender den, blev opfundet. Krystallerne var dog ikke slebet af vikingerne selv, men med en vis sandsynlighed udformet et sted i det byzantinske rige.

På dette flotte og helt særlige halssmykke følger også perler i sterlingsølv (12 stk.) og glas - altsammen kopier fra vikingetiden.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34904
Periode: Vikingetid
Materiale: Sterling sølv, bjergkrystal, glas
Mål (BxH) i cm: Broche: 7,1 x 4,9 Kæde:60 cm. Krystalvedhæng: fra 0,9 til 2 cm.

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her