• Strik-selv vanter i uld med mønster fra Jellingstenen
    Strik-selv vanter i uld med mønster fra Jellingstenen
  • Strik-selv vanter i uld med mønster fra Jellingstenen

Strik-selv vanter i uld med mønster fra Jellingstenen

429,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Her får du et rigtig fint og færdigt strikkekit, som du selv kan give dig i kast med, eller forære væk til en som ville elske at fremstille de fine vanter. I 'kittet' følger der to garnnøgler med i henholdvis grå og blå og selve strikkeopskriften. Derudover får du også lidt historiske facts om de motiver, som du kan finde på de færdige vanter.

Mønsteret på oversiden af vanterne er et udsnit af figurerne på Jellingstenens 'løveside' og forestiller Midgårdsormen, der slynger sig om løven. På vantens inderside står en del af teksten.

Der er blevet plads til 'Kong Harald lod gøre kumler disse efter Gorm fader sin og efter Thyra moder sin'. Der er desuden lavet enkelte justeringer i runerne for at gøre det muligt at lave et mønster, der kan strikkes. 

Jellingstenene består af en mindre og en større runesten, som begge er fra 900-tallet. De to runesten afspejler begyndelsen på en væsentlig transformation i det danske samfund – overgangen fra den hedenske vikingetid til den kristne middelalder.

Den mindste runesten er ældst, formentlig fra ca. 935. Den er rejst af kong Gorm den Gamle til minde om hans hustru Thyra. Stenen er også den ældst bevarede danske kilde, hvor Danmark nævnes i skriftlig sammenhæng. Den store runesten er sværere at tidsfæste, men den er formentlig blevet rejst mellem 960 og 985 af Harald Blåtand.


Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34989
Periode: Vikingetid
Materiale: Uldgarn og strikkemanual
Mål: Færdige vanter: bredde ca. 11 cm x højde 26 cm.
Størrelse: One-size
Farver: Dyb mørkeblå og grå

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her