• Lys blågrøn D-A-D T-shirt - 'Molly med Guldhorn'  i økologisk bomuld
    Lys blågrøn D-A-D T-shirt - 'Molly med Guldhorn'  i økologisk bomuld

Lys blågrøn D-A-D T-shirt - 'Molly med Guldhorn' i økologisk bomuld

299,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Nationalmuseets ikoniske guldhorn, som du nok aldrig har set dem før ... 

I forbindelse med vores spektakulære udstilling 'Danmark after Dark - 40 års danmarkshistorie med D-A-D' er denne unikke og funky T-shirt blevet til i et smukt samarbejde mellem det danske rockband D-A-D og Nationalmuseet. Bandet fejrer i øvrigt også deres 40 års jubilæum i år. 

I udstillingen ser du bl.a. bandets instrumenter, kostumer og personlige genstande side om side med andre ting fra danmarkshistorien

Molly er navnet på ko-kraniet, som ses på T-shirten. Det er blevet D-A-D's maskot og logo. Et logo, som i sin tid så dagens lys i forbindelse med sangen 'Counting the Cattle' fra albummet 'Call of the Wild' fra 1986. Men i anledning af udstillingen på Nationalmuseet, har Molly fået nye horn. Og det er, som sagt, ikke hvilke som helst horn, men de ikoniske guldhorn fra jernalderen. 

Guldhornene blev oprindeligt fundet i Gallehus ved Møgeltønder. Det første lange guldhorn af pigen Kirsten Svendsdatter i 1639. Det andet, korte horn blev fundet 95 år senere af husmand Jerk Lassen. Begge horn blev afgivet til Kronen og kom til Det Kongelige Kunstkammer. Herfra blev de stjålet i 1802 af en guldsmed, som indsmeltede dem og lavede bl.a. smykker af guldet.

Vores T-shirt er fremstillet i økologisk bomuld i Bangladesh med en særlig certificering, der hedder 'FairWear'. En certificering der betyder, at T-shirten er blevet produceret under ordentlige løn- og arbejdsforhold. Derudover er de også 'PETA Approved Vegan', hvilket betyder, at der ikke indgår, hverken materialer fra eller test på dyr.

Du kan derfor med god samvittighed krybe i den ... men skynd dig, det er en unik T-shirt til en unik udstilling!

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 43138
Periode: Nyere tid
Materiale: 100% økologisk bomuld

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her