• Håndlavet klukflaske med hindbærformede rosetter
    Håndlavet klukflaske med hindbærformede rosetter

Håndlavet klukflaske med hindbærformede rosetter

849,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Fantastisk kunsthåndværk og rekonstruktion af klukflaske med rosetter og tandede rigler fra slutningen af 1800-tallet. De hindbær formede rosetter blev fremstillet ved at presse et lille stempel, et såkaldt rosetjern, ind i et påsat klump varmt glas.

Den meget karakteristiske karaffel opstod på tyske glasværker engang i 1700-tallet, men blev i løbet af 1800-tallet en udpræget skandinavisk specialitet, der stort set blev produceret på alle glasværker overalt i Skandinavien. Klukflasker med rosetter blev fremstillet i Danmark på glasværkerne ved Holmegaard og Ålborg.

Klukflasker fremstilles ved, at man blæser en firkantet flaske op i en træform. Glasmageren suger derefter luften ud af glasset og de bløde sider suges ind, mens hjørnerne, der bliver kølet gennem smalle slidser i træformen, bliver stående, således at klukflasker får den særlige form. Klukflasken har fået sit navn fra den klukkende lyd, som opstår når man skænker brændevin fra flasken.

Flot gave til ham eller hende, som er glad for både snaps og smukt kunsthåndværk ...

Vores historiske glas er mundblæste kopier af originale glasfund fra Europa, og de er alle fremstillet i hånden. De er dekoreret med alle de særlige kendetegn, der karakteriserer en given historiske periode, og et af kendetegnene ved et håndlavet glas er bl.a. det såkaldte punkt-mærke på undersiden af glasset. Der vil også altid være en vis variation i størrelse og godstykkelse.

Glasmassen er specielt designet til at efterligne gammelt glas. Nogle kemikalier, især metaloxider, er blevet tilsat for at få den rigtige farveskala. Glasmassen indeholder også i varierende grad små luftbobler og forskydninger i strukturen.

Alle disse særlige træk ved vores historiske glas betyder, at der sjældent vil være to helt identiske glas. Dette gør til gengæld hvert glas til et unikt håndlavet stykke brugskunst.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37067
Materiale: Glas
Mål (BxH) i cm: Ca. 27 (med låg) x 8,5 (det breddeste stykke)
Periode: Nyere tid

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her