• Håndlavet trompetformet brændevinsglas
    Håndlavet trompetformet brændevinsglas

Håndlavet trompetformet brændevinsglas

168,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Rekonstruktion af et lille og elegant trompetformet bægerglas med glastråd påsmeltet øverst omkring glassets rand. Glasset stammer fra Tyskland og er dateret til første halvdel af1500-tallet.

Glasset er fremstillet i såkaldt stangenglasteknik, som er en tysk fællesbetegnelse for glas, der er blæst i et stykke med opstukket fod og ofte med pålagte rigler. Glasset hér kaldes populært for waldglas (dvs. skovglas), - en tysk fællesbetegnelse for nordeuropæisk glas fra middelalder og renæssance.

Vores historiske glas er mundblæste kopier af originale glasfund fra Europa, og de er alle fremstillet i hånden. De er dekoreret med alle de særlige kendetegn, der karakteriserer en given historiske periode, og et af kendetegnene ved et håndlavet glas er bl.a. det såkaldte punkt-mærke på undersiden af glasset. Der vil også altid være en vis variation i størrelse og godstykkelse.

Glasmassen er specielt designet til at efterligne gammelt glas. Nogle kemikalier, især metaloxider, er blevet tilsat for at få den rigtige farveskala. Glasmassen indeholder også i varierende grad små luftbobler og forskydninger i strukturen.

Alle disse særlige træk ved vores historiske glas betyder, at der sjældent vil være to helt identiske glas. Dette gør til gengæld hvert glas til et unikt håndlavet stykke brugskunst.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37076
Materiale: Glas
Mål (BxH) i cm: Ca. 5,5 x 6,5
Periode: Middelalder
Rumfang: Ca. 4 cl

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her