• Fra sømilitær kapacitet til museumsgenstand
    Fra sømilitær kapacitet til museumsgenstand

Fra sømilitær kapacitet til museumsgenstand

100,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

”Ubådsvåbnet nedlægges” - med disse to ord i forsvarsforliget 2004 afsluttedes en epoke på næsten 100 år i det danske forsvar. En politisk beslutning, der er blevet diskuteret lige siden, og som er interessant, fordi det er første gang, at et land frivilligt har opgivet at have ubåde, samtidig med at der fortsat bygges ubåde overalt i verden. 

Ubådsvåbnet har generelt været en omstridt krigsskibstype. Selv blandt søofficererne har ubådsvåbnets muligheder og berettigelse været diskuteret gennem 1900-tallet, men fra 1970 har der derudover været stærke politiske kræfter i gang for at få afskaffet ubådene i det danske forsvar. Disse bestræbelser endte med beslutningen i 2004, der har medført, at ubådene fra at være en effektiv sømilitær kapacitet er sendt på museum. Hele fire ubåde er nu udstillet i danske museer. 

Det er historien om denne diskussion og de forskellige opfattelser af ubåden, som denne bog beskriver. Bogen udsendes i anledning af 100-året for kommandohejsningen på den førte danske ubåd ´Dykkeren´ den 5. oktober 1909.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34571
Forfatter: Hans Christian Bjerg
Illustrationer: Fotos og tegninger i sort/hvid
Indbinding: Indbundet
Mål (BxH) i cm: 17,5 x 24,5
Periode: Nyere tid
Serie: Forsvarshistoriske skrifter
Sideantal: 112
Sprog: Dansk
Udgivelsesår: 2009

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her

Relaterede varer