• Kæmp for dine rettigheder - 5 flotte retro badges
    Kæmp for dine rettigheder - 5 flotte retro badges
  • Kæmp for dine rettigheder - 5 flotte retro badges
  • Kæmp for dine rettigheder - 5 flotte retro badges

Kæmp for dine rettigheder - 5 flotte retro badges

49,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Her får du fem flotte retro badges, som hver især fortæller en historie fra den tid, som de er født ind i. Historier om kamp, frihed, lighed og rettigheder og som på mange måder stadig er aktuelle. Alle badges har en nål bag på, så de er lige til at sætte på tøjet, i jakken eller hatten.

Atomkraft nej tak - dette badge fortæller historien om den dansk græsrodsorganisation, 'Organisationen til Oplysning for Atomkraft', som startede tilbage i 1974 og havde bl.a. som mål, at der ikke blev indført atomkraft i Danmark. Organisationen blev nedlagt igen i 2000. Badget blev til i 1976, tegnet af Anne Lund, og har siden været symbolet for atomkraftmodstanden i hele verden. 

Free Angela - Angela Yvonne Davis er en amerikansk politisk aktivist og feminist, som er universitetsuddannet og 
i dag underviser hun. Angela Davis har skrevet over 10 bøger om klasse, feminisme, race og det amerikanske fængselssystem. Hun blev tilbage i 1970 uberettiget fængslet i godt og vel et års tid i forbindelse med et bevæbnet forsøg på at overtage en retsal i California, men tiltalen blev efterfølgende frafaldet. I 2020 blev hun inkluderet i The Times liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Orgasms for sale, rent og trade - et badge fra 1960'erne, hvor det seksuelle frisind herskede. 

Kvindetegnet - kvindetegnet fra 1960'erne med den knyttede næve er måske nok det mest kendte symbol for kvindekampen i Danmark. Det kombinerer to symboler, nemlig venustegnet, der symboliserer kvinder, og den knyttede næve, som er et revolutionært symbol for kamp, styrke og sammenhold.

Keep the Pope of the Moon 
- oprindelsen af dette bagde og slogan er ukendt. Men det stammer fra 1960- og 1970'erne og er sandsynligvis ment som et ironisk og sjovt statement.   

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 41651
Materiale: Plastik og metal
Mål (BxH) i cm: 'Atomkraft', Ø: 3,5 'Free Angela' Ø: 3 'Kvindetegn', 'Pope' og 'Orgasms' Ø: 2,5
Periode: Nyere tid

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her