Medieval Garments Reconstructed - Norse Clothing Patterns

Short introduction to the amazing finds of garments from the Norse settlement of Herjolfnes in Greenland by Else Østergård. Chapters on technique: production of the tread, dyeing, weaving techniques, cutting and sewing by Anna Nørgaard. Measurements and drawing of garments, hoods, and stockings with sewing instructions by Lilli Frandsen. A practical guide to making your own Norse Viking garment!

Periode: The Viking Age to The Middle Ages
Sideantal: 143 pages and dress pattern
Indbinding: Hardcover
Illustrationer: Drawings and photos in b/w and colour